Moodle Formación de profesores:

Noticias

Clara Sarrià

Lunes, 2 de Octubre de 2017

Este julio ha obtenido la máxima calificación en el Proficiency. Nos explica cómo.

La Clara ha estudiat a Cambridge School des dels 7 anys i ara amb només 18 ha aprovat l’examen de nivell més alt de Cambridge, el Proficiency (nivell C2 del MECR) i a més amb la qualificació màxima, una A.

-Clara, com t’ho has fet per aconseguir una fita tan alta?

Clara: M’ha ajudat molt un llibre de models d’exàmens de Proficiency i fer-los tots a casa. També he llegit molts llibres, sobretot clàssics, ja que la literatura moderna no t’ajuda tant, els clàssics estan més ben escrits, i aprens a redactar. I també he escoltat conferències d’universitat en anglès. I és clar he estudiat el curs de CPE a Cambridge School. A més, a l’estiu he dies sencers preparant-me, completament immersa en l’anglès.

-Anant tan ben preparada, com vas viure el dia de l’examen?

Clara: El dia de l’examen ho vaig passar fatal, m’estresso molt amb aquest tipus d’exàmens, tot i estar ben preparada. Aquestes proves són molt dures, arribes a l’Speaking, que és a la tarda, i estàs mig mort. Altres vegades l’Speaking m’havia anat pitjor i no volia que em passés.

-Què recomanaries a algú que encara té anys per endavant d’estudiar anglès?

Clara: Que tinguin molt clar la raó exacta per la que estudien anglès i cada cop que dubtin, recordar-ho. Que es fixin què han de fer avui, per ser on volen estar demà, què han de fer ara, a cada moment saber què estàs fent i per què. En resum, saber estar motivat.

-I a partir d’ara amb l’anglès, què et planteges? Quins altres reptes tens?

Clara:

Amb l’anglès mai t’atures, no pots pensar mai que has acabat, per a mi és molt necessari, estic estudiant el grau de Traducció i Interpretació a la universitat.

Però a part de l’anglès, també estic estudiant francès, alemany i italià. M’agraden molt les llengües, però em trobo amb un problema amb aquestes altres llengües que no són l’anglès quan ja he arribat a un cert nivell: són més difícils de trobar nivells avançats. I això és perquè la Generalitat dona molta importància a l’anglès però gens la resta de llengües, hauria de facilitar l’accés també a estudiar i certificar aquestes altres llengües.

Desitgem a la Clara tota la sort del món en aquest projecte tan plurilingüístic!!

News 
[...]
Cargando...