Moodle Formación de profesores:

Noticias

Consejo del mes

Sábado, 1 de Julio de 2017

Consejos prácticos para iniciarse a la lectura al inglés.

Ara que estem ja a l’estiu, és un bon moment per iniciar-se a la lectura en l’anglès. A part de veure pel·lícules, sèries o dibuixos en versió original, la lectura és un altre recurs al nostre abanst per aprendre anglès: és una de les millors maneres d’aprendre vocabulari, interioritzar la gramática sense haver d’estudiar i millorar la comprensió lectora (fonamental per als exàmens de reading!!).

Per començar a llegir en anglès, el consell principal és que busquis llibres adequats per al teu nivell i vagis augmentant de manera gradual quan ja es sigui massa fàcil:

-Per a nens pots provar amb còmics o llibres infantils que pots trobar en llibreries especialitzades com la Come in de Barcelona (o a les nostres escoles i parades de Sant Jordi cada any!).

-Per a joves que es volen iniciar a la lectura en anglès, recomanem els llibres amb títols adaptats. Hi ha moltes col·leccions i normalment fins a 6 nivells disponibles, i poden ser adaptacions de llibres clàssics o bé llibres contemporanis: Bookworms de Oxford University Press, Cambridge English Readers, Penguin Readers, etc.

- Si ja tens un nivell B2 o superior, el següent pas és escollir un llibre original, sense adaptar, que ja t’hagis llegit en la teva llengua i t’hagi agradat molt. Així, si és la primera vegada, et donarà la tranquil·litat de no perdre el fil de l’argument.

-I finalment ja pots llançar-se sense problema a llegir llibres ‘normals’ (no adaptats):

-La saga de Harry Potter és una de les grans preferides per començar a llegir en anglès per a persones de totes les edats. Els dos primers llibres són els més senzills; a partir del tercer, la dificultat augmenta una mica, però segueix essent molt asseguible. També en pots veure les pel·lícules en VO.

-La trilogía de The Hunger Games són tres llibres que es dirigeixen al públic Young adult (juvenil), per tant el vocabulari i estructura són bastant senzills. Igual que amb l’anterior, també hi ha pel·lícules.

-Els llibres de l’Agatha Christie també són uns dels més recomanables per començar a llegir en anglès, ja que en general fa servir un vocabulari molt senzill.

-I una recomanació per a amants de la literatura romántica són els llibres de Sophie Kinsella.

-D’altres títols que també són aptes per a iniciar-se en la lectura en anglès original són: The curious incident of the dog, The boy in striped pijama, Wonder i la sèrie de llibres al seu voltant…

News 
[...]
Cargando...