Moodle Formación de profesores:

Noticias

Consejo del mes

Viernes, 1 de Diciembre de 2017

¿Cómo acostumbrarse a diferentes variedades del inglés, y de paso, mejorar la comprensión?

Arreu del món hi ha moltes diferents varietats de l’anglès, que es poden diferenciar sobretot per l’accent amb què parlen l’idioma, però no només això, també l’ortografia, vocabulari i expressions són diferents. Aquí en tens un exemple:

-“Walk down the pavement, past the petrol station, my flat’s on the left.” (Regne Unit)

-“Walk down the footpath, past the servo, my unit’s on the left.” (Austràlia)

-“Walk down the sidewalk, past the gas station, my apartment’s on the left.” (Estats Units)

I segurament us plantejareu: quina varietat d’anglès hauríeu d’aprendre vosaltres/ els vostres fills? No hi ha cap tipus d’anglès que sigui correcte o incorrecte, i de fet en exàmens oficials com els de Cambridge English s’accepten tot tipus de varietats d’anglès i en les proves de comprensió oral s’hi inclouen una gran diversitat d’accents.

Per tant, el millor que es pot fer és exposar-se a diferents varietats de l’anglès, això de fet millorarà la capacitat de comprensió de l’idioma.

Per exemple:

-vocabulari: enriquint-lo amb English Profile (http://www.englishprofile.org/), un projecte de Cambridge English que et permet identificar el vocabulari (en anglès britànic i americà) que els parlants solen utilitzar a cadascun dels nivells del Marc Comú Europeu de Referència.

-escriptura: aprenent les principals diferències en l’escriptura de les paraules entre l’anglès britànic i americà: https://en.oxforddictionaries.com/spelling/british-and-spelling

-comprensió auditiva: mirant pel·lícules i programes en VO alternant l’origen britànic i americà. Aquí en tens una mescla d’accents que són conegudes pel seu llenguatge clar: Friends, Modern Family, Doctor Who, The Office, Harry Potter, The Last of the Mohicanes, Grease... O si ho prefereixes, pots aprofitar estar al dia de las notícies escoltant la BBC (accent britànic) o la CNN (accent americà).

-comprensió i parla: A Cambridge School tenim més de 80 professors en plantilla, amb molta varietat d’orígens: anglesos, irlandesos, escocesos, australians, canadencs… Cada curs tindràs un professor diferent, fet que és un avantatge, perquè t’ajudarà a acostumar la teva oïda als diferents accents de cadascun.

News 
[...]
Cargando...