Moodle Formación de profesores:

Noticias

Consejo del mes

Martes, 2 de Enero de 2018

Cómo memorizar palabras en inglés (de manera creativa) y ampliar vocabulario.

Per tal de retenir informació de manera efectiva, com és el cas de noves paraules d’una llengua estrangera, és important tenir trucs o tècniques. Aquí et parlem de 6 maneres creatives per memoritzar paraules en anglès:

1. Associació amb fotografies
És més fàcil retenir paraules si les associem amb imatges, utilitzant el sentit de la vista com a complement. Per exemple, per a la paraula ‘green’ per al color verd, busca un símbol que t’hi faci pensar (un camp de gespa?), fes-ne el dibuix i escriu-hi la paraula ‘green’ a sobre. Així el teu cervell podrà associar la paraula ‘green’ amb la gespa.

2. Repetició amb “flashcards”

La repetició també és una bona tècnica per aprendre més fàcilment. Pots utilitzar les mateixes fotos/dibuixos que has fet per a la tècnica de l’associació i fer-ne targetes o “flashcards” i posar-te-les ben visibles cada dia en la teva rutina, per exemple quan estiguis preparant-te al matí.

3. Cançons
El sentit de l’oïda és un altre mecanisme que ens ajuda a retenir la informació. A tots ens agraden les cançons, però estils diferents. El millor és escollir-ne en anglès del teu estil preferit i aprendre-te’n la lletra. Al principi segur que no aprendràs totes les paraules, però amb la pràctica i repetint les mateixes cançons podràs memoritzar la lletra fins que te la sàpigues tota.

4. Etiquetes
Utilitza la teva rutina diària per aprendre vocabulari del teu entorn. Pots utilitzar la teva casa, cotxe, escola o feina per aprendre noves paraules. Només cal que apuntis el nom del que veus i fer-ne una sèrie, segons el que veus cada dia. I quan passes per una d’aquestes coses, en dius el nom en veu alta i ho pots memoritzar més ràpid (en veu alta es fixa millor perquè hi intervé tant la teva memòria mental com auditiva).

5. Associant idees
A vegades associant idees o creant-ne com històries és la manera d’aprendre una paraula concreta que no se’ns queda. Un exemple fàcil: ens costa aprendre la paraula “afraid”, que es pronuncia [afreid]. Intentem asociar-ho a alguna paraula que coneguem i soni igual en català o castellà, per exmple, "a freir". És millor si busquem paraules que puguem asociar a imatges, no conceptes abstractes. Ara ens imaginem una paella plena d’oli bullint, preparada per fregir. Ui, quina por que fa aquest oli si t’esquitxa o et cau a sobre, oi! Doncs relacionem [afreid] amb por. 

6. En família o amb amics
Divertint-te també s’aprèn més ràpid. Si a la teva família o entre amics tots tenir un nivell mínim d’anglès, podeu jugar a jocs de taula com Pictionary, Hangman, Scrabble i Boogle en què es juga amb paraules i així n’aprens de noves o recordes vocabulari mentre et diverteixes en grup. Tots n’aprendreu dels altres i acabareu memoritzant paraules.   

I també pots aprendre més paraules amb els nostres cursos a Cambridge School, on aprendràs quin és el vocabulari necessari per a cada nivell del Marc Comú Europeu de Referència.

News 
[...]
Cargando...