Moodle Formación de profesores:

Noticias

Consejo del mes

Domingo, 4 de Febrero de 2018

Consejos para afinar el oído y mejorar la comprensión auditiva del inglés.

La base teòrica (regles gramaticals, vocabulari) és important a l’hora d’aprendre una llengua, però l’oïda també hi té un paper fonamental. L’anglès és un idioma de “melodies lingüístiques”, amb ritmes i sons als quals no estem acostumats, i per això podem tenir dificultats a entendre’l tot i que n’haguem adquirit la base teòrica.

Quan som petits, aprenem a identificar aquells elements sonors que concorden amb la nostra llengua materna i deixem de reconèixer aquells fonemes que no coincideixen. Per això quan ens parla un altre idioma un estranger, encara que tinguem la base teòrica ens pot costar tant d’entendre. La nostra oïda no està acostumada a enregistrar aquests sons com a paraules, ens poden semblar com sorolls estranys.

Afinar l’oïda i a poc a poc entendre cada cop més quan un nadiu ens parla és un dels reptes a l’hora d’aprendre una llengua, que es pot fer realitat amb esforç i constància:

-aprèn els sons de l’anglès. Pots fer-ho a: http://www.bbc.co.uk/worldservice/learningenglish/grammar/pron/sounds/. T’ensenya tots els sons i té vídeos amb exemples de paraules amb cadascun d’ells. Practica cada dia i repeteix els exercicis. Amb el temps notaràs que la teva oïda s’hi comença a acostumar. Fes clic on diu “similar sound exercises” també.  

-participa de totes les converses possibles quan tinguis l’oportunitat: amb professors de Cambridge School a dins o fora de l’aula, amics estrangers o quan viatgis, o també per Internet tens plataformes com ara wespeke.com.

-fes que l’anglès sigui part de la teva vida: música, ràdio, notícies, tot el que puguin ser recursos auditius en anglès nadiu. I també la indústria cinematogràfica, avui dia és més fàcil que mai veure sèries i pel·lícules sempre en versió original, per anar entrenat l’orella.

-escolta’t a tu mateix. Gravar-te és una manera excel·lent de veure com avances, de detectar els teus errors i millorar l’accent.

-acostuma’t a diferents velocitats. Escoltar a algú que parla més ràpid del normal és una manera

-fes-te dictats. Intenta transcriure alguna cosa en anglès, així t’hauràs d’esforçar per entendre cada paraula per separat i poder-la transcriure.

Es tracta d’un exercici de perseverança però de ben segur que a poc a poc aniràs notant el progrés!

News 
[...]
Cargando...